manifestatie 22 mei 2023

Vandaag is het Delhaize, wie zal het morgen zijn?


De vakbonden hekelen de praktijken van sociale dumping en de zware aanvallen op het stakingsrecht. In het conflict bij Delhaize werden talrijke misbruiken vastgesteld (een vakbondsafgevaardigde werd gearresteerd en in de boeien geslagen, vakbondsmensen werden gefouilleerd, deurwaarders en ordehandhavers grepen in, enz.), terwijl de werknemers van Delhaize al wekenlang op een waardige en vreedzame manier actie voeren voor hun loon- en arbeidsvoorwaarden.

Rechterlijke uitspraken stellen het handelsrecht boven het recht op collectieve actie, wat een gevaarlijk precedent schept voor sociale organisaties.

Door winkels te verzelfstandigen doet Delhaize aan een verkapte vorm van sociale dumping. Deze verandering van bedrijfsmodel dreigt zich ook uit te breiden naar andere sectoren. 


Om hiertegen te reageren roepen de vakbonden gezamenlijk op tot een manifestatie op maandag 22 mei in Brussel.

We verzamelen aan station Brussel-Noord, de manifesatie vertrekt om 11 uur.


ACV Oost-Vlaanderen voorziet vervoer met de trein, de opstapplaatsen vind je hieronder.

Ben je ingeschreven en koos je voor een station met begeleiding? We verwachten je ten laatste 15 minuten voor het vertrekuur.


Inschrijven is niet meer mogelijk. Wil je graag nog mee gaan? Koop dan zelf je ticket en bezorg het achteraf aan je ACV-verantwoordelijke met vermelding van je naam, ACV-lidnummer en/of rijksregisternummer, adres en bankrekeningnummer.

Station

Onthaal

Vertrekuur

Aalst

09.15 uur

09.43 uur

Dendermonde

09.00 uur

09.28 uur

Eeklo

08.45 uur

09.11 uur

Gent Sint-Pieters

08.45 uur

09.24 uur

Ninove

08.30 uur

08.54 uur

Oudenaarde

08.45 uur

09.03 uur

Sint-Niklaas

08.45 uur

09.24 uur